95 Yaşındaki Hasta, Yoğun Kar Nedeniyle Ulaşılamayan Köyden Kurtarıldı

Kar Altında Kalmış 95 Yaşındaki Hasta Kurtarıldı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yoğun kar sebebiyle yolu ulaşıma kapanan köydeki 95 yaşındaki hasta, ekiplerin yoğun mücadelesiyle hastaneye ulaştırılabildi.

Yaşanan olay, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Muratbaşı köyü Keti Mahallesi’nde gerçekleşti. 95 yaşındaki Şaban Güner’in rahatsızlanması üzerine, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvuruldu. İhbarın hemen ardından Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Afad) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye sevk edildi. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, karla kaplı yolu açmak için çalışmalarını sürdürürken AFAD ve UMKE ekipleri de dağ arama kurtarma aracıyla hastaya ulaştı.

Şaban Güner, ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan hasta, ambulansla kaldırıldığı hastanede gerekli tıbbi müdahaleleri aldı. Yaşlı adamın hayatı, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde kurtarılmış oldu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.