CHP’den ‘ittifak’ kararı: Ön seçimi kazanan süreci yönetecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son grup toplantısında, partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak ön seçimin tarihini 23 Mart olarak açıkladı. Gözler cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çevrilirken, Yavaş ön seçime katılmayacağını açıkladı.

ADAY İTTİFAK SÜRECİNİ YÖNETECEK

Parti kurmayları CHP’nin adayının ön seçimle belirlenmesinin olası ittifakları engelleyeceği yönündeki görüşe katılmadıklarını belirterek, “Aday diğer partilerle görüşme sürecini yürütecek. CHP’nin cumhurbaşkanı adayını çıkartıyoruz. Matematik siyasette böyle işlemiyor. Partiler çok olunca oy çoğalmıyor. Siz doğru yöntemle doğru aday, doğru politika, doğru kampanya, doğru iletişim yaparsanız çok oy alırsınız. Kimseyi tanımıyoruz demiyoruz. Bu iktidarın değişmesini isteyen partilerle her zeminde otururuz, konuşuruz, bir arada oluruz. Ama diyoruz ki adayımızı üyelerimizle seçeceğiz. Bunun için bir aylık üyelik açtık. Biz süreci aslında halka açtık” diye konuştu. Kurmaylar sadece cumhurbaşkanı adayını değil milletvekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini de en doğru yöntemlerle seçeceklerini vurguladı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün DEVA Partisi ve Demokrat Parti ile yaptığı görüşmelerde de genel başkanlara partinin adayını neden ön seçimle belirleme kararı aldıklarını anlattığı, bunun ittifaklara kapıyı kapatmadığını vurguladığı öğrenildi.

Parti kulislerinde yapılacak ön seçimin ardından partinin Cumhurbaşkanı adayının diğer siyasi partilerle görüşme trafiği yürüteceği ifade ediliyor.

Related Posts

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

Yönetmen İlker Canikligil tahliye edildi

YouTube kanalında ve sosyal medya platformu X’teki ifadelerine ilişkin olarak “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait iki savaş uçağı düşürüldü

Hindistan, gece saatlerinde Pakistan’da 9 noktaya hava saldırısı düzenledi. Pakistan güvenlik kaynakları, Hindistan’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.

Kum fırtınası İran’ı felç etti: Okullar ve resmi daireler tatil!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, ülkenin doğu eyaletlerini etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle ilgili kurumlardan yazılı açıklamalar yapıldı. Zencan, Loristan ve Kürdistan eyaletlerinde eğitim kurumları geçici olarak kapatılırken …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir