81 İlin Bitki Rehberi Hazırlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilin bitki rehberinin hazırlandığını belirterek, “Cennet ülkemizin dört bir yanındaki yerel bitki örtülerini iklim ve ekolojik özelliklerine göre kayıt altına alacağız.” ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen “Kent Peyzajında Kullanılabilecek Doğal Bitki Rehberi Projesi” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel bitki örtüleri incelenirken, iklim ve ekolojik özelliklere göre illerin bitki varlığı kayıt altına alınıyor.

Bu kapsamda şehirlerde yeşil alanların tasarımında yöreye uygun ve iklim değişikliğine dayanıklı doğal bitki türlerinin tercih edilmesine ilişkin 81 ilde çalışma yürütülüyor.

İlk etapta İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin bitki rehberi oluşturulurken, bu yıl içinde 5 coğrafi bölgenin daha tamamlanması planlanıyor.

Öncelikle belediyelerin kullanımına sunulacak rehber sayesinde 12 binin üzerinde bitki taksonuna ve 3 binden fazla endemik bitki türüne sahip olan Türkiye’nin doğal bitki örtüsüne göre yeşillendirilmesi için adım atılacak.

Çalışmayla kent peyzajı uygulamalarında şehirlerin iklimine ve doğal bitki türüne uygun yeşillendirme çalışmalarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

“81 ilimizin bitki rehberini hazırlıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Çok detaylı bir çalışmayla 81 ilimizin bitki rehberini hazırlıyoruz. Cennet ülkemizin dört bir yanındaki yerel bitki örtülerini iklim ve ekolojik özelliklerine göre kayıt altına alacağız. Böylece Türkiye’nin doğal bitki örtüsüne göre yeşillendirilmesi için çok önemli bir adım atmış olacağız.”

“Az su tüketen bitkiler olmasını arzuluyoruz”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Kasım Yenigün de rehberle iklim değişikliği, çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında önemli adımın atılacağını belirtti.

Kırsal alanlarda ağaçlandırma yaptıklarını, şehirlerde ise peyzaj uygulamalarını gerçekleştirdiklerini bildiren Yenigün, “Yapılan bu peyzaj uygulamalarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve bitkilerin uzun ömürlü olması için aynı zamanda iklime uyumlu, kurakçıl, az su tüketen bitkiler olmasını arzuluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

Yönetmen İlker Canikligil tahliye edildi

YouTube kanalında ve sosyal medya platformu X’teki ifadelerine ilişkin olarak “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait iki savaş uçağı düşürüldü

Hindistan, gece saatlerinde Pakistan’da 9 noktaya hava saldırısı düzenledi. Pakistan güvenlik kaynakları, Hindistan’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.

Kum fırtınası İran’ı felç etti: Okullar ve resmi daireler tatil!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, ülkenin doğu eyaletlerini etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle ilgili kurumlardan yazılı açıklamalar yapıldı. Zencan, Loristan ve Kürdistan eyaletlerinde eğitim kurumları geçici olarak kapatılırken …