Sırrı Süreyya Önder’den haber var! Doktorların en korktuğu nokta enfeksiyon

Sırrı Süreyya Önder, Kalp Krizi Geçirip Yoğun Bakımda

Sırrı Süreyya Önder, kalp krizi geçirerek ve aort damarını yırtarak acil ameliyata alındı. 12 saatlik ameliyatın ardından halen yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Habertürk muhabiri Gizem Türemen, hastane önünden Önder’in son durumunu aktardı.

Sağlık Bakanı: Durumunda Büyük Değişiklik Yok

Gece yarısı açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sırrı Süreyya Önder’in direncinin umut verici olduğunu belirtti. Önder’in değerli bir insan olduğunu vurgulayan Memişoğlu, tüm ekip ve tedaviyle ilgili bilgi verdi. Durumun stabil olduğunu ve ekibin varlığını sürdürdüğünü aktardı.

Doktorlardan Açıklama Geldi

Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder’in tedavilere olumlu yanıt verdiğini belirtti. Sol ventrikülünde iyi kasılmalar görülürken sağ ventrikülde sıkıntılara devam ettiği açıklandı. Enfeksiyon riski bulunduğundan güçlü antibiyotik tedavisi uygulanıyor.

Kızı Durumu Paylaştı

Önder’in kızı Ceren Önder Kandemir, babasının durumunun stabil olduğunu ancak yüksek hayati riskin devam ettiğini belirtti. Ekiplerin ilgisi ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi ve umutlu mesajlar iletti.

Doktorların En Korktuğu Nokta

Gizem Türemen’in haberine göre, Önder’in durumu stabil olmasına rağmen hayati tehlike sürüyor. Enfeksiyon riski nedeniyle antibiyotik tedavisi ve ek tedaviler devam ediyor. Beyin fonksiyonları yakından takip ediliyor. Yoğun bakımda kalp dolaşım cihazına bağlı olarak tedavi süreci devam ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.