Enerjisa Enerji 5,25 Milyar TL Tahvil İhracını Tamamladı

Enerjisa Enerji, Yatırımcılardan Gelen Taleple 5 Milyar 250 Milyon TL’lik Tahvil İhracını Tamamladı

Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Sabancı Holding ve E.ON’un ana sermayedarları olduğu ve yüzde 20 hissesi halka açık olan şirket, yatırımcılardan gelen talep üzerine 5 milyar 250 milyon TL tutarındaki tahvil ihracını tamamladığını duyurdu. Tahvil ihracı 726 gün vadeli ve Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirildi.

Enerjisa Enerji’nin KAP’a yaptığı açıklamaya göre, tamamlanan tahvil ihracı şirketin yatırımlarına devam etmesine ve finansal yapısına duyulan güveni pekiştirmeyi amaçlıyor. Bu ihracın tamamlanmasıyla birlikte şirketin tedavüldeki toplam tahvil tutarı 35 milyar 935 milyon TL’ye ulaşmış oldu. Enerjisa Enerji, elde edilen kaynakları yatırımların finansmanında kullanarak enerji dönüşümünde öncü rolünü sürdürmeyi ve şebeke altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Enerjisa Enerji, geçtiğimiz şubat ayında 4 milyar 800 milyon TL tutarında reel sektör tahvil ihracı gerçekleştirmişti. Şirket, 5 milyar 250 milyon TL’lik bu tahvil ihracı ile bu seneki rekorunu tazelemiş oldu.

Pınar: Türkiye’nin Enerji Dönüşümüne Yön Veriyoruz

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Türkiye’nin enerji dönüşümüne yön verme hedeflerine vurgu yaparak, “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu enerji dönüşümü; daha dijital, daha yeşil ve daha kapsayıcı bir enerji ekosistemi oluşturmayı gerektiriyor. Gerçekleştirdiğimiz rekor tahvil ihracı sadece finansal gücümüzü artırmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin daha dirençli, daha verimli ve daha sürdürülebilir bir enerji altyapısına katkı sağlıyoruz. Bu kaynaklarla dağıtım şebekemizi modernize ederken, dijitalleşme ve enerji verimliliği odaklı yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Çünkü biz, sadece bugünün değil yarının enerji ihtiyaçlarını da inşa ediyoruz” dedi.

Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich ise yapılan tahvil ihracına ilişkin, “Gerçekleştirdiğimiz 5 milyar 250 milyon TL tutarındaki, 726 gün vadeli bu işlem ile Türkiye sermaye piyasalarında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük reel sektör tahvil ihracı rekorunu ikinci kez kırdık. Avantajlı bir fiyatlama ile tamamladığımız bu işlem yerel para birimi finansmanda önemli bir eşik oluşturdu. Yeni tahvil ihracına gelen yoğun talep, Enerjisa’nın güçlü finansal performansına olan güvenin açık bir göstergesidir” açıklamasını yaptı.

Erdoğmuş: Enerjisa’nın Gücünü Gösteren Bir Adım

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Enerjisa Enerji ile yapılan tahvil ihracının şirketin gücünü gösterdiğini belirterek, “Enerjisa Enerji ile 10 Şubat’ta tamamladığımız 4 milyar 800 milyon TL tutarındaki tahvil ihracı rekorunun ardından şimdi gerçekleştirdiğimiz 5 milyar 250 milyon TL tutarında ve 726 gün vadeli yeni ihraç ile bu rekorumuzu tazeledik. Ak Yatırım olarak özel sektör borçlanma aracı ihraçlarındaki lider konumumuzu sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Related Posts

BOPP film ithalatına damping freni

Çin, Mısır ve Rusya menşeli “çift yönlü gerdirilmiş polipropilen (BOPP) film” ithalatında dampinge karşı kesin önlem uygulanması kararlaştırıldı.

Petrol devinden beklenmedik Türkiye kararı

Enerji sektöründe dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşanıyor. Azerbaycan’ın devlet kontrolündeki enerji şirketi SOCAR, Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olan Socar Terminal’i elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Zhangshu’da Geleneksel Çin Tıbbı Modernleşiyor

Zhangshu, Geleneksel Çin Tıbbı’nın merkezi olarak akıllı teknolojilerle gelişiyor.

Altın yükselişe geçti…İşte tam, yarım, çeyrek, gram altın fiyatları

Gram altın bugün kaç TL oldu? Çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar? Düğün sezonunun etkisiyle altın fiyatları yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İşte 22 Temmuz Salı sabahı itibarıyla güncel altın fiyatları listesi…

Ordu’da Fındık Rekoltesi Yüzde 70 Düştü

Ordu’da fındık rekoltesi, nisan ayındaki zirai don nedeniyle %70 azalarak 64 bin tona düştü.

Nilüfer Belediyesi’nin Sürdürülebilir Gıda Modeli Avrupa’da Övgü Topladı

Cleverfood Sürdürülebilir Gıda Sistemi Karşılıklı Öğrenme Programı kapsamında Nilüfer’i ziyaret eden yabancı uzmanlar, belediyenin yerel gıda sistemindeki başarılı uygulamalarını Eurocities platformunda paylaştı. Uzmanlar, Nilüfer modelinin Avrupa’da örnek gösterilmesi gerektiğini vurguladı.