ABD uyuşturucu kaçakçılırını da ülkeye almayacak

Rubio, Yeni Politika Hakkında Açıklama Yaptı

ABD’de aşırı doz vakalarının artması üzerine Rubio, yeni politika hakkında bilgi verdi. 18-44 yaş arası bireyler arasında ölüm nedenlerinden biri olan aşırı doz vakalarına dikkat çeken Rubio, 2024 yılında ülkede günlük ortalama 220 kişinin aşırı dozdan hayatını kaybettiğini bildirdi.

Rubio, “Küresel Yasa Dışı Uyuşturucu Ticaretiyle Bağlantılı Yabancı Kişilere Yaptırım Uygulanmasına İlişkin 14059 sayılı Başkanlık Kararnamesi” doğrultusunda, yaptırıma tabi kişilerin aile üyeleri ve yakın ilişkide olduğu kişilere vize kısıtlaması getirileceğini açıkladı.

Bu adımın, halihazırda uygulanan yaptırımlar ve kaçakçılıkla mücadele önlemlerine dayandığını belirten Rubio, uyuşturucu kaçakçılarının ve yakın çevrelerinin ABD’ye girişini engellemenin yanı sıra yasa dışı faaliyetlerin önlenmesine de yardımcı olacağını vurguladı.

Rubio, fentanil ve diğer yasa dışı uyuşturucuların ülkeye girişini engellemek için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi. Bu yeni politikanın, ABD vatandaşlarının zarar görmesini önlemeye yönelik olduğunu belirtti.

Related Posts

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Son Dakika… Erdoğan-DEM Parti görüşmesi başladı!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti İmralı Heyeti’nin görüşmesi başladı.

Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun yeni görevi belli oldu

İstanbul Valiliği, 2025 yaz dönemi için İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yapılan yeni atama ve görevlendirmeleri duyurdu. Açıklamada, televizyon programcısı Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun görev değişikliği dikkat çekti.

CHP yeni yol haritası belirlemek için toplandı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP’li belediyelere yönelik operasyonlardan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.