Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

İsrail’in resmi uçağı Atina’ya indi, Yunanistan’da muhalefet partisi tepki gösterdi: Ülke İsrail’in ‘güvenli otoparkı’na döndü

Yunanistan’da muhalefet partilerinden Yeni Sol, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un da resmi ziyaretlerde kullandığı “Wings of Zion” adlı resmi uçağın, Atina’ya iniş yapmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada ülkenin, İsrail devletinin “güvenli otoparkına” dönüştüğü belirtildi.

Bankadan kredi alamayan müşteri pompalı tüfek çıkardı: ‘Borcum çok, para verin’

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bir banka şubesinde yaşanan silahlı olayda, kredi talebi reddedilen S.T. isimli şahıs, pompalı tüfekle banka çalışanlarını tehdit etti. Olay yerine hızla müdahale eden polis ekipleri, saldırganı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olay sonrası zanlının aracı emniyete çekilerek incelemeye alındı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı’nın öldüğü konutun görüntüsü! İsrail nokta atışı yapmış

Filistin’de katliamlarını sürdüren İsrail, 13 Haziran gecesi İran’ın Tahran, Kirmanşah, Tebriz ve İsfahan dahil birçok eyaletine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, Devrim Muhafızları Komutanı Selami ve iki …

İmamoğlu’nun bilirkişi davası 26 Eylül’e ertelendi

Yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs”ten yargılandığı dava 26 Eylül’e ertelendi.

ABD’den Irak ile ilgili dikkat çeken tahliye kararı

ABD, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki zorunlu olmayan personelini geri çekmeye hazırlandığını duyurdu.

Adana’da hareketli dakikalar: Baraj gölünü izlerken suya düştü

Adana’da baraj gölünü izlerken suya düşen kadın kurtarıldı.