ATA Parti’den TRT çağrısı: Alınan haraç kaldırılmalıdır

ATA Parti Genel Başkanı ve eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, TRT’nin son zamanda ki uygulamalarına tepki gösterdi. Zeybek, TRT’nin AKP propagandası yaptığını savunarak “Yurttaşlardan alınan “TRT Katkı Payı” vergisinin akılla, vicdanla, hukukla bağdaşır bir yanı kalmamıştır. Dolayısıyla bir an önce TRT Katkı Payı adı altında alınan haraç kaldırılmalıdır” dedi.

TRT yönetimi, üniversiteli gençlerin başlattığı ‘Ekonomik Boykot’

“TRT KATKI PAYI KALDIRILSIN”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Genel Başkan Zeybek, şu ifadeleri kullandı:

“TRT kurumu bir partinin ya da bir kişinin değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yayın kurumudur. TRT’nin giderleri yurttaşlardan alınan vergilerle karşılanır.

Geçmişte TRT bu gerçek ışığında yurttaşların bilgilenmesine yönelik yayın yapardı. Siyasi partiler seslerini duyurmak için TRT’den dengeli bir biçimde yaralanırdı.

AKP İktidarı bu düzeni yok etti. TRT bütün kanallarında, AKP propagandası yapan bir kuruma dönüştürüldü. Bu durumda yurttaşlardan alınan “TRT Katkı Payı” vergisinin akılla, vicdanla, hukukla bağdaşır bir yanı kalmamıştır. Dolayısıyla bir an önce TRT Katkı Payı adı altında alınan haraç kaldırılmalıdır. Ya da; TRT gecikmeden AKP’nin değil kuruluş amacına uygun olarak Türk Ulusunun Kurumu olması durumuna dönüşmelidir”

Related Posts

Erzurum’da muhasebecilerin seçiminde yumruklar konuştu

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın 25’inci Seçimli Olağan Genel Kurulu, divan başkanlığı seçimi sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle kavgalı başladı. Divan başkanlığı için adayların belirlenmesi sırasında çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü.

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

Dışişleri Bakanı Fidan İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirme amacıyla atılmakta olan adımlar değerlendirildi.

Ayşe Barım hakkında mahkemeden yeni karar

Gezi Parkı davasında tutuklanarak cezaevine konulan ID İletişim sahibi Ayşe Barım hakkında yapılan tutukluluk incelemesinde “hastaneye sevk ve tutukluluğa devam” kararı verildi.

Mansur Yavaş açıkladı: 210 bin haneye 2 bin 500 lira bayram desteği verilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “210 binin üzerinde haneye 2 bin 500 lira kurban bayramı desteği veriyoruz, bunu her yıl yapıyoruz. İstiyoruz ki hiç kimse mahzun bir bayram geçirmesin” dedi.

İmamoğlu’na ‘sahteci’ kararı veren profesör sahteci çıktı

Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesi için rapor hazırlayan YÖK Denetleme Kurulu’nun üyesi olan ve söz konusu rapora imza atan Prof. Dr. Metin Dağdeviren’in yazarlarından biri olduğu makale, ‘intihal’ ve ‘sahte atıf’ gibi birçok gerekçeyle yayınlandığı uluslararası dergi tarafından geri çekildi.