İktidar sağlık sistemini öve öve bitiremiyor, yurttaş derdine çare bulamıyor: Bir ay sonraya randevu isyanı!

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sağlık Hizmetlerinin Kalitesini Vurguladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Edirne’de düzenlenen Balkan Sağlık İş Forumu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Memişoğlu, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olarak sağlık hizmeti konusunda başarılı olduklarını belirtti ancak bazı rakipler ve kötü niyetli kişilerin bu gerçeği değiştirmeye çalıştığını söyledi. Bu nedenle kaliteli sağlık hizmetini dünyaya tanıtmak amacıyla koordinasyon çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’nin genelinde en iyi sağlık hizmetini sunan bir altyapıya ve güçlü insan kaynağına sahip olduğunu savunan Memişoğlu, sağlık turizminin önemini vurgulayarak, “Sağlık turizmi, ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir.” dedi.

Ancak, son zamanlarda sosyal medyada dolaşan bir video, Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarıyla çelişki yarattı. İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bir ay sonraya randevu verilen yaşlı bir kadının yaşadığı zorlukları gösteren videonun kamuoyunda büyük tepki uyandırdığını belirtmek gerekiyor.

AHEF Genel Sekreteri Erdoğan ise, sağlık sistemimizin içler acısı durumunu gösteren bu görüntülerin, yıllardır dile getirilen sağlık politikalarının sonuçlarını yansıttığını belirtti. Bu durum karşısında hekimlerin istifa ettiğini ve bazılarının yurt dışında mesleklerini icra etmeyi tercih ettiğini söyledi.

Bunun yanı sıra, Erdoğan politika üretenlerin her vatandaşın istediği zaman herhangi bir hastaneye gidebileceği ve hatta profesörlere ulaşabileceği düşüncesinin doğru olmadığını vurgulayarak, sağlık politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Sağlık sistemini sadece ticarethane olarak görmek yerine hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri şartlarda çalışmalarını sağlamak gerektiğini ve karar verme süreçlerinde hekimlerin de söz sahibi olması gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.