İsrail’in resmi uçağı Atina’ya indi, Yunanistan’da muhalefet partisi tepki gösterdi: Ülke İsrail’in ‘güvenli otoparkı’na döndü

Yunanistan’da Muhalefet Partisinden İsrail’in Resmi Uçağına Tepki

Yunanistan’da bulunan Yeni Sol partisinden gelen açıklamada, “Wings of Zion” adlı resmi uçağın Atina’ya inişine karşı tepki gösterildi ve ülkenin İsrail devletinin “güvenli otoparkına” dönüştüğü sorusu soruldu.

Açıklamada, “Devlet terörüyle anılan bir yönetimin uçağının Yunan topraklarında barındırılmasının gerekçesi nedir?” ifadesi kullanılarak hükümetten konuyla ilgili açıklama talep edildi.


Açıklamada ayrıca, hükümetin attığı adımların Yunanistan’ın barışçıl dış politika çizgisiyle çeliştiği belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, söz konusu uçakta İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin bulunduğu ve İsrail’in İran’a yönelik son saldırısının ardından Tel Aviv’den yapılan uçuşların askıya alınması nedeniyle Büyükelçi’nin dönüşünün bu özel uçuşla gerçekleştirildiği iddia edildi.


Related Posts

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Son Dakika… Erdoğan-DEM Parti görüşmesi başladı!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti İmralı Heyeti’nin görüşmesi başladı.

Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun yeni görevi belli oldu

İstanbul Valiliği, 2025 yaz dönemi için İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yapılan yeni atama ve görevlendirmeleri duyurdu. Açıklamada, televizyon programcısı Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun görev değişikliği dikkat çekti.

CHP yeni yol haritası belirlemek için toplandı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP’li belediyelere yönelik operasyonlardan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.