İstanbul’daki 6.2’lik deprem konut fiyatlarına böyle etki etti

İstanbul’da Deprem Sonrası Konut Fiyatları Arttı

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrasında İstanbul’da kiralık ve satılık konut fiyatlarında artış yaşandığını vurgulayan Akçam, “Ticaret Bakan Yardımcısı, depremin hemen ardından ‘Ev sahipleri de bu fiyat artışlarına dahilse cezalandırılacak.’ şeklinde bir açıklama yaptı. Bu tutumu olumlu karşılıyoruz.” dedi.

Akçam, suistimal eden ev sahiplerine ciddi cezalar verildiğini belirtti ve “Emlak ilan sitelerinde fiyatları yükseltenlerin cezalandırılması gerekiyor. Ev sahipleri tarafından belirlenen yüksek fiyatlar ilk etapta suçun kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Akçam ayrıca sektördeki sorunlara da değinerek, emlak ilan sitelerindeki yüksek fiyatların düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kiralık Fiyatlarındaki Değişimler

Akçam, enflasyondaki düşüşe dikkat çekerek nisan ayında kira artış oranının yüzde 51,8’den yüzde 48,2’ye gerilediğini söyledi.

“Enflasyondaki düşüşle birlikte kira fiyatlarındaki artış ivmesi yavaşlayacak. Önümüzdeki dönemde kiralık konutlardaki artış oranının daha da düşeceğini ve yaz aylarında kira fiyatlarının stabil seyredeceğini öngörüyoruz.” şeklinde konuşan Akçam, konut arzının kira fiyatlarını etkilediğine dikkat çekti.

Akçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konut arzı ve sosyal konut projelerine ilişkin açıklamalarını da değerlendirerek, “Sosyal konut projeleri kira fiyatlarını aşağı yönlü etkileyecek. Memurların tayin durumu, öğrencilerin barınma ihtiyacı gibi faktörler de sezonluk olarak kiralık fiyatlarını etkiliyor.” dedi.

Son olarak Akçam, sektördeki suistimalin önüne geçmek için elektronik kontrat ve dijital takip gibi düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin kira fiyatlarına olumlu yansıdığını belirtti.

Related Posts

Bakan Yumaklı, yaralı tay “Nazlı” için yapılan yardım çağrısını karşılıksız bırakmadı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Nazlı” adını verdiği yaralı tayının tedavisi için kendisinden yardım isteyen 8 yaşındaki Eyüphan Acar’ın çağrısını karşılıksız bırakmayarak, tayın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Rüzgar ve güneşten üretilen elektrikle geçen yıl 12 milyar dolarlık enerji ithalatının önüne geçildi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, güneş ve rüzgardan elektrik üretimiyle geçen yıl 12 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçildiğini söyledi.

CHP’li Kış: Vatandaş pazar çantası değil, artık sabır taşı taşıyor!

CHP’li Kış, “Vatandaş pazar çantası değil, artık sabır taşı taşıyor! Çünkü pazarda fiyatlar el yakıyor. Kirazın kilosu 600 lira olmuş; bu ülkede en büyük kâğıt para olan 200 TL ile yarım kilo kiraz alamıyorsunuz!” dedi.

New York borsası kapanışı düşüş seviyesinde yaptı

New York borsası, Orta Doğu’daki artan jeopolitik gerilimlerin ve zayıf ekonomik verilerin etkisiyle günü sert düşüşle tamamladı. Ana endekslerde kayıplar yüzde 1’e yaklaştı.

Sprott hamlesi uranyumu uçurdu

ABD’de uranyum vadeli işlemleri pazartesi günü yüzde 10’a yakın yükselerek 76 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Artış, dünyanın en büyük uranyum fonu olan Sprott Physical Uranium Trust’ın yeni fonu için yaklaşık 200 milyon dolarlık fiziksel uranyum …

THY’ye “Sürdürülebilir Finansman Öncülük” ödülü

Türk Hava Yolları (THY), Airbus A321neo modelindeki 2 uçağının finansmanı için geliştirdiği yenilikçi sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı ile “Sürdürülebilir Finansman Öncülük” ödülüne layık görüldü.