Kayseri’nin ‘hava’ kapasitesi arttı!

Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası Resmi Açılış İçin Gün Sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın resmi açılışını yakında gerçekleştireceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan törenin yarın yapılacağı belirtildi. Bakan Uraloğlu, Kayseri Havalimanı’na yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Yolcu kullanımına 2 Şubat 2024 tarihinde sunulan yeni terminal binası ve apronun, yıllık 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkardığı hatırlatıldı. Bakan Uraloğlu, tamamlanan işler hakkında detaylı bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu, 22 bin metrekare olan terminal binasının 51 bin metrekareye çıkarıldığını belirtirken, apron alanının 43 bin metrekareden 132 bin 500 metrekareye, 9 uçaklık park alanının ise 18’e çıkarıldığını açıkladı. Yeni terminal binası, iç ve dış hatlar yolcularına daha geniş ve konforlu alanlar sunacak şekilde tasarlandı. Bakan Uraloğlu, proje kapsamında inşa edilen 605 metrekarelik CIP binası ile havalimanının tüm bölümlerinin modernize edildiğini söyledi.

Yolcu kapasitesindeki artışın şehrin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Kayseri, tarih, kültür ve gastronomiyi bir araya getiren önemli bir şehir ve aynı zamanda bir ticaret merkezi konumunda. Kayseri Havalimanı’nın yolcu kapasitesindeki artış, şehrin ulusal ve uluslararası ticaret ağındaki rolünü güçlendirecek ve ekonomik kalkınmasını hızlandıracaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

MİT Başkanı Kalın Irak’ta temaslarda bulundu: Masada ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ele alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, temaslarda bulunmak üzere Irak’ın kuzeyindeki Erbil’i ziyaret etti. Kalın, IKBY yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bölgesel barış, terörle mücadele ve Türkmenlerin durumu gibi başlıkları ele aldı.

Rossiya Segodnya Medya Grubu’ndan Azerbaycan makamlarına çalışanlarını serbest bırakma çağrısı

Rossiya Segodnya Medya Grubu, Azerbaycan makamlarına çalışanlarını serbest bırakma çağrısında bulundu

Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu Tamika Chesser, sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu Tamika Chesser, sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Modi, BRICS Zirvesi için Brezilya’ya gidecek

Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ravi, Başbakan Modi’nin Brezilya’yı ziyaret edip, Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Trump’tan Gazze ve ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’ndan parlamenter sistem açıklaması! ‘Amacımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden kurtulmaktır’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Dünyada biri öksürse Türkiye zatürre oluyor.” dedi