Kocaeli’de Geri Kazanım Suyu Projesi

Kocaeli’de Su Kaynakları Geri Kazanım Projesiyle Korunuyor

Kocaeli’de içme suyu kaynaklarının korunması amacıyla hayata geçirilen “Geri Kazanım Suyu Projesi” kapsamında, sanayinin ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmı atık su arıtma tesislerinden karşılanıyor. 2024 yılında sanayinin kullandığı 47,3 milyon metreküp suyun 17 milyon 184 bin 704’ü geri dönüşüm suyu olarak kullanıldı.

Su kaynaklarının hızla azalması ve su kıtlığı gibi sorunlar dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı etkiliyor. Bu nedenle suyun verimli kullanımı, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler suyun önemini daha da artırıyor.

2015 yılında başlatılan “Geri Kazanım Suyu Projesi” sayesinde Kocaeli, su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak yıllık 129 milyon 813 bin 465 metreküp suyu geri kazanmayı başardı. Bu sayede Yuvacık Barajı kapasitesinin 2,5 katı kadar tasarruf yapıldı ve içme suyu kaynakları üzerindeki baskı azaltıldı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, suyun önemini vurgulayarak, şehirde hızlı nüfus artışı, sanayileşme, iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Sağlık, geri kazanım suyunun farklı alanlarda kullanılması konusunda da çalışmalar yapıldığını ve şu anda Kocaeli’de yaklaşık 20 firmanın geri kazanım suyu kullandığını söyledi. Ayrıca, Gebze bölgesindeki çelik ve metal fabrikalarına ileri seviyede arıtılmış geri dönüşüm suyu temin edeceklerini ifade etti.

Kocaeli’de sanayinin su ihtiyacını geri dönüşüm suyuyla karşılamayı hedeflediklerini belirten Sağlık, 2024 yılında 47 milyon ton su tüketilen şehirde geri dönüşüm suyunun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık, Kocaeli Sanayi Odasında geri kazanım suyu konusunda sanayicilere bilgilendirme yapıldığını ve sürecin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Yine eşek eti skandalı! Pide harcı ve pastırmanın içinden çıkanlar pes dedirtti

Tarım ve Orman Bakanlığı düzenli olarak gıdada taklit ve tağşiş yapılan ürünler ve sağlığı tehlikeye düşüren ürünler listesini güncelliyor. Son listede pastırma, pide harcı, isot, tatlı toz biber, sucuk ve peynir ürünlerinin içinden çıkanlar pes dedirtti. İşte detaylar…

Bakan Yumaklı: 865 milyon lira tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 865 milyon 356 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte