Prof. Dr. Karacaoğlan: ‘Karın germe ameliyatlarında sigara risk faktörü’

Prof. Dr. Naci Karacaoğlan’dan Karın Germe Ameliyatlarıyla İlgili Uyarılar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, karın germe ameliyatlarındaki risklere dikkat çekerek, sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğunu vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, son dönemde karın germe ameliyatlarının komplikasyonları endişe yaratmış durumda. Ameliyat sonrası karın bölgesinde yaşanan sorunlar, estetik cerrahi operasyonlarının güvenliği konusunda soru işaretleri uyandırdı.

AA’nın haberine göre Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, ameliyat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, bu tür komplikasyonların önlenebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Karacaoğlan, karın germe ameliyatlarının sıkça tercih edilen estetik cerrahi işlemler arasında yer aldığını vurgulayarak, aşırı kilo kaybı veya doğum sonrası oluşan deformasyonların bu operasyonlarla düzeltilebildiğini söyledi.

‘Sigara Yara İyileşmesindeki En Büyük Düşman’

Prof. Dr. Karacaoğlan, sigaranın yara iyileşmesinde en büyük engel olduğunu belirterek, ameliyat öncesi sigara içmemenin ve ameliyat sonrası sigaradan uzak durmanın önemine değindi. Ayrıca dolaşımı bozan ilaçlar ve diğer hastalıkların da ameliyatın başarısını etkileyebileceğini söyledi.

Uygun hastane ve ameliyathane koşullarının ameliyat başarısında önemli rol oynadığını vurgulayan Prof. Dr. Karacaoğlan, Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip hastanelerin gerekli altyapıya sahip olduğunu aktardı.

Ameliyat sonrası pansuman ve takip süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Karacaoğlan, hastaların endişelenmemesi gerektiğini ve uzmanların ortaya çıkabilecek sorunları çözebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Naci Karacaoğlan’ın uyarılarıyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.