Soylu’nun 4 yıl önceki sözleri gündem oldu: ‘Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek millet yüzümüzü tükürsün’

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun PKK Açıklamaları Yeniden Gündemde

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun geçmişte terör örgütü PKK’ya yönelik yaptığı çarpıcı açıklamalar tekrar gündemde. 2021 yılında İçişleri Bakanı olduğu dönemde Soylu, “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün…” şeklinde konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih açıklaması yapmasının ardından siyasetçiler de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TARİHİ BİR GÜN, YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Bu bağlamda AKP’li Süleyman Soylu da açıklamalarda bulunan isimler arasında yerini aldı. Soylu, fesih kararı hakkında şunları söyledi: “Bugün 12 Mayıs; tarihi bir gün. Yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Yüzyılı’nın müjdecisi terörsüz Türkiye’yi, iki dev siyaset adamı; tecrübeleri, cesaretleri ve bilgelikleriyle bugüne taşıdı. Bu, siyasetin millet adına devleti yönetme gücüdür. Yepyeni bir dönem başlıyor. Türkiye’de ve bölgemizde tüm paradigmalar değişiyor. Terörsüz Türkiye, kardeşliğin anavatanı olarak tüm bölgemize huzur getirecek, kalkınma sağlayacak ve dünyaya nefes aldıracaktır. Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan. Teşekkürler Devlet Bahçeli.”

2021’DEKİ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Soylu, geçmişte 14 Şubat 2021’de yaptığı açıklamada da dikkatleri üzerine çekmişti. “6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan Kuzey Irak’ta alıkonulan 13 evladımız alçakça, kalleşçe şehit edildi. Bunun üzerine hala PKK’yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan, aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var.” ifadelerini kullanmıştı.

“MURAT KARAYILAN’I YAKALAYIP BİN PARÇAYA BÖLMEZSEK…”

Soylu’nun açıklamasında yer verdiği şu sözler dikkat çekmişti: “Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün.”

Related Posts

İmamoğlu’nun bilirkişi davası 26 Eylül’e ertelendi

Yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs”ten yargılandığı dava 26 Eylül’e ertelendi.

ABD’den Irak ile ilgili dikkat çeken tahliye kararı

ABD, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki zorunlu olmayan personelini geri çekmeye hazırlandığını duyurdu.

Adana’da hareketli dakikalar: Baraj gölünü izlerken suya düştü

Adana’da baraj gölünü izlerken suya düşen kadın kurtarıldı.

Çin’den 53 ülkeye ‘sıfır gümrük vergisi’ kararı

Çin’in, diplomatik ilişkisi olan 53 Afrika ülkesinden ithal edilen tüm ürünlere gümrük vergisini sıfırlayacağı duyuruldu.

CHP’li başkanlar tutuklu… Gaziosmanpaşa AKP’ye geçti, Büyükçekmece ve Avcılar belediyeleri CHP’de kaldı

Belediye başkanları tutuklanan Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa’da başkanvekili seçimi yapıldı. AKP 31 Mart’ta kaybettiği Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni bugünkü başkanvekili seçimi sonrası CHP’den geri aldı. AKP’li başkanvekili makam koltuğuna oturdu.

İsrail basınına göre Trump Netanyahu’ya ‘hemen bitir’ demiş

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları “hemen” sona erdirmesini istediği öne sürüldü.