Trump: Çığır açan bir anlaşma yaptık

Trump, İngiltere İle Çığır Açan Anlaşmayı Açıkladı: “24 Saat İçinde Dünyayı Sarsacak Olumlu İşaret”

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da “24 saat içinde dünyayı sarsacak olumlu” bir duyuru yapacağını söylemişti. Trump, dünyanın merakla beklediği gizemli mesajını açıkladı.

Trump, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“İngiltere ile çığır açan bir anlaşma yaptık. Birçok toplantı planladık. Ülkeler bizimle toplantı yapmak istiyor. Ekonomik güvenlikte, ulusal güvenlikte müttefiklerimizle beraber çalışıyoruz. İngiltere bu konuda kapatmıştı sınırları ancak artık yeniden çalışmaya başlayacağız. Starmer bu konuda iyi bir ortak. Şu anda çok daha iyi bir ilişkiye sahibiz”

“DAHA İYİ BİR ZAMANLAMASI OLAMAZDI”

Trump, açıklamasının ardından sözü İngiltere Başbakanı Keir Starmer’e verdi.

İngiltere Başbakanı Starmer, şöyle konuştu:

“İki müzakere ekibi de bu anlaşma için haftalarca çalıştılar. Bu sadece işleri korumayacak, işleri koruyacak. Bu anlaşmanın daha iyi bir zamanlaması olamazdı. Adalet ve karşılıklı anlaşmalar konusunda ilişkimiz hep vardı. Otomotiv ve çelik sektöründe bunu gözlemliyorduk. Bazı detayların üzerinden geçeceğiz ama mükemmel bir anlaşma oldu. Bu ticaret anlaşması yakın müttefikliğimizi yeniden ortaya koyuyor. Sonunda bu anlaşmayı nihayetlendirdik. Harika bir platform oluşturduk”

DÜN DUYURMUŞTU

Beyaz Saray’daki bir yemin töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, Gazze ile ilgili son durumun ne olduğuna ilişkin soruya, “Neler olduğunu göreceğiz. Şu anda Gazze hakkında çok şey konuşuluyor, bunu biliyorsunuz. Muhtemelen önümüzdeki 24 saat içinde neler olduğunu öğreneceksiniz.” yanıtını vermişti.

Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un ABD’nin Gazze politikası ve İran’la müzakereler konusunda bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) bilgilendireceği belirtilmişti.

ABD Başkanı Trump, dünkü açıklamasında 13 Mayıs’ta başlayacağı Orta Doğu turundan önce bölge ile ilgili “çok önemli” bir açıklama yapacağını ifade etmişti.

Related Posts

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Muğlalı arkeologlar Başkan Yiğit ile devam kararı aldı

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan Cumartesi günü Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

Bir mülakat skandalı da İl Özel İdaresi’nde! İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı…

Karaman’da İl Özel İdare’nin 29 kişilik daimi işçi alımına bin 800 kişi başvurdu. İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı.

Almanya’da göçmen kararı: ‘Ulusal acil durum’ ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.

‘Dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye dudak uçuklatan ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan otomobilin sürücüsünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak, makas atmak ve araç muayenesini yaptırmamak suçlarından 25 bin 389 lira para cezası uygulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir