Trump, G7’den ayrılma nedenini açıkladı: Çok daha büyük bir şey!

İran ve İsrail arasındaki çatışma nükleer boyuta ulaşma tehlikesi dünya tarafından endişeyle izleniyor. İki düşman ülke, beş gündür doğrudan çatışıyor. Çatışmanın beşinci gününde İran’daki bir nükleer tesise yeniden saldırı düzenlendi.

G7 zirvesi düzenlendi

Dünya liderleri, saldırıları durdurma çağrılarına rağmen çatışmanın arttığına şahit oluyor.

Çin, İran ve İsrail’i gerginliği azaltması ve “bölgedeki daha büyük bir krizden kaçınması” için hemen adımlar atmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran lideriyle yaptığı telefon görüşmesinde, çatışmayı bitirmek için Türkiye’nin arabuluculuk rolüne hazır olduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Kanada’daki G7 toplantısında, tansiyonun düşürülmesi konusunda bir anlaşmaya varıldığına inanıyor.

Trump zirveyi yarıda kesip ülkesine döndü

Trump, G7 zirvesinde İran’ın savaşı kaybetmediğini ve müzakerelere başlaması gerektiğini söyledi. ABD Başkanı, Kanada’daki toplantıyı erken terk etti. Beyaz Saray, Trump’ın kısa sürede başarılı görüşmeler yaptığını belirtirken, ziyaretin nedeninin Orta Doğu’daki İran-İsrail çatışmaları olduğunu açıkladı.

Nedenini açıkladı: Çok daha büyük bir şey için

Trump, zirveyi yarıda kesmesinin sebebini sosyal medya hesabından duyurdu. Macron’u eleştiren Trump, geri dönüşünün ateşkesle ilgili olmadığını, çok daha büyük bir nedeni olduğunu belirtti. Macron’un sürekli yanlış anlaşıldığını ifade eden Trump, büyük bir gelişme olduğu için Washington’a döndüğünü söyledi. Detay vermedi ancak merak uyandırdı.

Related Posts

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Bakan Fidan’dan “İstanbul görüşmeleri” açıklaması: Rus tarafı üçüncü tura hazır olduğunu bildirdi, Ukrayna’nın yanıtı bekleniyor

Son Dakika… Erdoğan-DEM Parti görüşmesi başladı!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti İmralı Heyeti’nin görüşmesi başladı.

Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun yeni görevi belli oldu

İstanbul Valiliği, 2025 yaz dönemi için İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yapılan yeni atama ve görevlendirmeleri duyurdu. Açıklamada, televizyon programcısı Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun görev değişikliği dikkat çekti.

CHP yeni yol haritası belirlemek için toplandı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP’li belediyelere yönelik operasyonlardan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.