Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

EKONOMİK KRİZİN YARATTIĞI BUNALIM: ANTİDEPRESAN KULLANIMI PATLADI

Bugün Yeniçağ Gazetesi’nin manşeti, ekonomik krizin neden olduğu antidepresan kullanımındaki büyük artışa odaklanıyor.

Gazetemizi okumak için tıklayın.

İşsizlik artarken, iş sahibi olanların bile ay sonunu getirememesi ve emeklilerin satın alma güçlerinin azalmasıyla, toplumun büyük bir kısmı antidepresanlara yöneliyor. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, son on yılda Türkiye’de antidepresan kullanımının %67 arttığını Meclis gündemine taşıdı.

Ekonomik kriz, işsizlik ve belirsizlikler, toplumun ruhsal sağlığını tehdit ediyor. Geçen yıl Türkiye’de 65 milyon 591 bin 252 kutu antidepresan kullanıldı. Bu durum günlük 5 milyon 500 bin doza karşılık geliyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’deki antidepresan kullanımındaki artışı Meclis’e taşıdı. Karal, antidepresan kullanımının son 10 yılda %67 arttığını belirtti.

  • İşsizlikle mücadele edenler: %28,8
  • Kendi işinde çalışanları endişelendiren iş kaybı korkusu: %29,7
  • Maaşlı çalışanlar arasında işten çıkarılma korkusu: %17
  • Vatandaşların kredi kartı borcunu ödeyebilme oranı: %34

TÜİK verilerine göre, geniş tanımlı işsizlik %28,8 seviyesinde. İPA’nın araştırmasına göre, işini kaybetme korkusu %29,7, işten çıkarılma korkusu %17. Araştırma, vatandaşların gıda ve ekonomik güvenlik konusundaki endişelerini de ortaya koyuyor. Vatandaşların yaşam memnuniyeti düşük ve stres oranı yüksek.

DEVA Milletvekili Karal, 2014 yılında 39 milyon 134 bin 225 kutu olan antidepresan kullanımının, 2024 yılında 65 milyon 591 bin 252 kutuya ulaştığını belirterek endişesini dile getirdi. Karal, bu artışın sürdürülebilirlik açısından endişe verici olduğunu ifade etti.

Antidepresan kullanımındaki artış, sadece yetişkinleri değil, çocuk ve gençleri de etkiliyor. Ruh sağlığı politikalarının ve psikiyatrist sayısının yetersizliği, ruh sağlığı alanındaki krizi derinleştiriyor. Karal, pandemi, doğal afetler ve sosyal izolasyonun da ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Related Posts

Silahlar bırakılınca her şey bitiyor mu?

Hayırlı sona hızlıca yaklaşıyoruz. PKK Öcalan’ın da dikkat çektiği üzere miadını çoktan doldurduğu için tarih olacak. Fesih kararıyla birlikte silahların bırakıldığı da açıklanacak. Silahların nasıl bırakılacağı teknik bir konu. Devletimizin ilgili birimlerini ilgilendiren bir konunun uluorta konuşulması zarar verir. Sonrası Öcalan’ın da dediği gibi “devlet ve toplumla bütünleşme” süreci. Bir büyük barış süreci beraberinde bir büyük birliği ve beraberliği getirecek. Yürekten bir kucaklaşmayı ve

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir