ABD uyuşturucu kaçakçılırını da ülkeye almayacak

Rubio, Yeni Politika Hakkında Açıklama Yaptı

ABD’de aşırı doz vakalarının artması üzerine Rubio, yeni politika hakkında bilgi verdi. 18-44 yaş arası bireyler arasında ölüm nedenlerinden biri olan aşırı doz vakalarına dikkat çeken Rubio, 2024 yılında ülkede günlük ortalama 220 kişinin aşırı dozdan hayatını kaybettiğini bildirdi.

Rubio, “Küresel Yasa Dışı Uyuşturucu Ticaretiyle Bağlantılı Yabancı Kişilere Yaptırım Uygulanmasına İlişkin 14059 sayılı Başkanlık Kararnamesi” doğrultusunda, yaptırıma tabi kişilerin aile üyeleri ve yakın ilişkide olduğu kişilere vize kısıtlaması getirileceğini açıkladı.

Bu adımın, halihazırda uygulanan yaptırımlar ve kaçakçılıkla mücadele önlemlerine dayandığını belirten Rubio, uyuşturucu kaçakçılarının ve yakın çevrelerinin ABD’ye girişini engellemenin yanı sıra yasa dışı faaliyetlerin önlenmesine de yardımcı olacağını vurguladı.

Rubio, fentanil ve diğer yasa dışı uyuşturucuların ülkeye girişini engellemek için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi. Bu yeni politikanın, ABD vatandaşlarının zarar görmesini önlemeye yönelik olduğunu belirtti.

Related Posts

Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu Tamika Chesser, sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Korkunç cinayet: Ünlü oyuncu Tamika Chesser, sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Modi, BRICS Zirvesi için Brezilya’ya gidecek

Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ravi, Başbakan Modi’nin Brezilya’yı ziyaret edip, Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Trump’tan Gazze ve ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’ndan parlamenter sistem açıklaması! ‘Amacımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden kurtulmaktır’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Dünyada biri öksürse Türkiye zatürre oluyor.” dedi

Son Dakika… İrfan Değirmenci gözaltına alındı

Gazeteci İrfan Değirmenci, Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’nda konuşma yaptığı sırada gözaltına alındı.

İran, Atom Enerjisi Kurumu başkanının ülkeye girişini yasakladı

Tahran yönetimi, nükleer tesislere kamera yerleştirilmesini reddetti